Veel gestelde vragen

Meer over…

Veel gestelde vragen: huurbetaling

Wat is het rekeningnummer van Comfort Leven Wonen?

Het rekeningnummer van Comfort Leven Wonen staat in de huurovereenkomst onder artikel 4.4

Kan ik toestemming krijgen om de huur op een andere dag dan voor de eerste dag van een nieuwe te betalen?

Nee, de huur moet betaald zijn vóór de eerste dag van een nieuwe periode, zoals overeengekomen in het huurcontract

Hoe kan ik de huur betalen?

Middels bancaire overschrijving.

Wanneer betaal je je eerste huur?

Op of vóór de eerste dag dat de huurperiode aanvangt. Je krijgt dan ook de sleutels overhandigd.

Veelgestelde vragen: onderhoud

De buren hebben een boom in de tuin staan waarvan de takken op een hinderende wijze overhangen, kan ik hier zelf iets aan doen?

In deze casus is het raadzaam om eerst contact op te nemen met uw buren met het verzoek of zij de overhangende takken af zouden willen snoeien. Indien aan uw verzoek geen gehoor wordt gegeven binnen een redelijk gestelde termijn, mag u de takken die boven uw tuin hangen wegsnoeien.

Ik wil graag een aantal zaken in mijn woning aanpassen. Moet ik dit zelf betalen?

Het is raadzaam om bij dergelijke verzoeken eerst contact op te nemen met Comfort Leven Wonen alvorens er verbouwingen gaan plaatsvinden. Dit is afhankelijk van het specifieke geval. In principe staat Comfort Leven Wonen niet onwelwillend tegenover verbouwingen die de waarde van de woning doen toenemen, maar over het algemeen zal niet het gehele bedrag worden vergoed.

Als ik ga verhuizen moet ik de woning weer in de oorspronkelijke staat opleveren. Wat houdt dat precies in?

Het opleveren in de oorspronkelijke staat houdt in dat u de woning, behoudens gebruikelijke gebruikerssporen, op dezelfde wijze dient op te leveren als waarin u deze ontving bij aanvang van de huurovereenkomst. Mogelijk heeft u een aantal wijzigingen doorgevoerd in de woning. Uw vaste contactpersoon binnen Comfort Leven Wonen zal met u de volgende potentiële scenario’s doorlopen.

  • Comfort Leven Wonen gaat akkoord met de aanpassingen die u heeft verricht aan de woning. Uw contactpersoon heeft hierbij zowel de technische als bouwkundige staat beoordeeld en heeft dit vervolgens nog afzonderlijk getoetst aan de door Comfort Leven Wonen gestelde voorwaarden;
  • Indien de wijzigingen in een dusdanig ondermaatse staat verkeren zal uw contactpersoon u manen tot het terugdraaien van de gemaakte wijzigingen. Daarom vindt er bij een verhuizing altijd eerst een voorinspectie plaats twee weken voor de definitieve oplevering zodat u nog de mogelijkheid heeft om de wijzigingen terug te draaien;
  • Het is ook mogelijk dat de wijzigingen met u mee verhuizen naar uw volgende woning. Indien u bijvoorbeeld aanpassingen heeft gemaakt in de badkamer zodat deze toegankelijker is geworden voor personen op leeftijd, kunt u deze aanpassingen meenemen naar uw nieuwe woning indien de badkamer aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet als de oorspronkelijke.

Dien ik zelf een energiecontract af te sluiten of heeft Comfort Leven Wonen lopende energiecontracten?

Comfort Leven Wonen behoudt graag zelf de controle over de energiecontracten behorende bij haar woningen. U betaalt ons dus maandelijks een voorschot op de energiekosten en aan het eind van de overeenkomst zullen de te veel of te weinig betaalde kosten met elkaar worden verrekend aan de hand van het door de energieleverancier opgestelde energierapport.

Ik zou graag de kleuren willen wijzigen van het schilderwerk, kan dat?

Ook hierbij geldt, overleg alvorens u wijzigingen aanbrengt eerst even met uw contactpersoon binnen Comfort Leven Wonen. In het overgrote merendeel van de gevallen is het aanbrengen van kleurwijzigingen aan de binnenzijde van uw woning geen probleem, zolang u er bij de beëindiging van de huurovereenkomst voor zorgt dat de muren weer in de oorspronkelijke kleur geverfd worden. De buitenzijde van de woning is een ander verhaal. Onderhoud aan het schilderwerk aan de buitenzijde komt in principe voor rekening van de verhuurder. Dit is ook opgenomen in het meerjarig onderhoudsplan dat is opgesteld voor de woning. Het veranderen van de kleurstelling aan de buitenzijde van de woning wordt daarom.

Schrijf u nu in!

Ben je op zoek naar een huurwoning of wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Comfort Leven Wonen: schrijf je dan vrijblijvend in en ontvang direct een update wanneer er een nieuwe huurwoning beschikbaar komt.

    Geïnteresseerd in: